Lezing spinnen

Spinnen, wie kent ze niet?  Toch weten de meeste mensen weinig van spinnen. Wil je graag meer weten over deze nuttige dieren?  Kom dan op vrijdag 1 november as naar de lezing van Caroline  Elfferich over spinnen! Elfferich is de auteur van de Basisgids Spinnen. De lezing wordt georganiseerd door Natuurlijk Waterweg Noord.

Spinnen zijn fascinerende en tegelijk onbegrepen dieren. Wist u dat spinnen ontzettend nuttig zijn?  Ze houden bijvoorbeeld de muggenpopulatie en andere insecten in toom en dragen zo bij aan een het in evenwicht houden van het ecologisch systeem. Immers, zonder spinnen zullen er vaker insectenplagen zijn.  

Spinnen beschikken over unieke eigenschappen en als je ze aandachtig observeert leidt hun gedrag zelfs tot verbazing.  Het zijn daardoor interessante dieren om te observeren, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Ze leiden namelijk een verborgen leven en daardoor valt er veel te ontdekken als je met aandacht naar spinnen kijkt. Bij kunstenaars spreken spinnen tot verbeelding, maar door anderen worden deze diertjes vaak ten onrechte gevreesd.

Tijdens de lezing komen verschillende aspecten van spinnen aan bod. Een aantal algemenere soorten die in de omgeving van huizen voorkomen wordt voor het voetlicht gehaald.

De lezing vindt plaats op vrijdag 1 november 2024 in Natuurcentrum de Boshoek , Bospad 3 3121 CL Schiedam. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom, toegang niet-leden € 5,-

Datum & tijd
vr 1 november 2024 van 20:00 tot 22:00
Vertrekplaats

Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 3121 CL Schiedam
Bekijk vertrekplaats